....Eli Minttu-Mansikkakakku:)
Värivikaiset jättiläisravut rantautuvat. Pyyhkeen päällä lekotteleva neitonen on kirmannut jo karkuun, vain rantapallo on jäänyt... Kuinkahan rapujen käy, pääsevätkö rantakivien ylitse? Osmankäämit huojuvat tuulessa ....
Reuna näytti niin hauskalta, etten pursottanutkaan "vettä" sinne vaan jätin "saateenkaaren" näkyviin:)
Vuoka 25 cm irtopohjavuoka
Pohja:
180 g kaurakeksejä
80 g sulatettua margariinia
Murskaa keksit muovipussissa kaulimen avulla. Sulata rasva ja lisää keksimurujen joukkoon. Painele kevyesti leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan täytteiden valmistumista.
Mansikkatäyte:
1 prk Creme Vanillaa
100 g maustamatonta tuorejuustoa
300 g murskattuja mansikoita
0,5 dl sokeria
4 liivatelehteä
tippa mansikoiden mehua/vettä
Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Vanilla. Lisää tuorejuusto, sokeri ja murskatut mansikat. Kuumenna tippa mansikkamehua ja liuota liivatelehdet siihen. Kaada ohuena nauhana koko ajan hyvin vatkaten vaahdon joukkoon. Levitä mansikkatäyte keksipohjan päälle. Laita hyytymään jääkaappiin minttutäytteen valmistuksen ajaksi.
Minttutäyte:
1 prk Kevytvispiä
100 g maustamatonta tuorejuustoa
150 g Kultasuklaan valkoista minttusuklaata
Sulata minttusuklaa. Vaahdota kevytvispi ja lisää tuorejuusto. Lisää sulatettu, vähän jäähtynyt suklaa ohuena nauhana seokseen. Kaada hyytyneen mansikkatäytteen päälle ja tasoita pinta. Anna taas hyytyä jääkaapissa useampi tunti.
Koristeena:
Marsipaania kaikki koristeet. Osmankäämien varret tuettu spagetilla. Järvessä glitterhilettä kimalluksena. Rantakivet Kultasuklaan tuotantoa.