1250236524_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1250236552_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Me PaljuJengiläiset tapaamme taas tänään, kivaa!! Minun panokseni tarjoiluun on useimmiten jälkiruoka, ts. kakku  - kas kummaa:) -  

Tällä kertaa halusin kokeilla jotakin raikasta ja marjaisaa hyydykekakkua. Suklaatakin noiden keksien muodossa oli vähän saatava mukaan.. :)

14 cm irtopohjavuoka

Pohja:

10 kpl Digestivekeksiä murusina

n.3/4 dl sulatettua margariinia

2 dl vattuja

Sekoita Digestivemurut ja sulatettu rasva. Painele kevyesti leivinpaperoidun irtopohjavuuan pohjalle.

Levitä pohjan päälle tuoreita vadelmia. Laita jääkaappiin odottamaan.

Täyte ja pinta:

1 prk rahkaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

2 dl vispikermaa

sokeria

vaniljasokeria

muutama tippa vanilja-aromia

4 liivatelehteä

n. 5 dl vadelmia

Pinta:

3 dl vadelmia

1 dl hyytelösokeria + 2 dl vadelmamehua

 

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka ja tuorejuusto sekä sokerit. Mausta ja maista. Lisää soseutettuja vadelmia makusi mukaan ja tarkista vielä onko sokeria tarpeeksi. 

Liuota liivatteet pariin ruokalusikallisen kiehuvan kuumaa vettä tai vadelmien mehua. Anna jäähtyä muutama minuutti ja lisää ohuena nauhana hyvin vatkaten kermaseoksen joukkoon.

Kaada seos pohjan+ vadelmien päälle ja tasoita. Asettele loput tuoreet vadelmat hyydykkeen pinnalle ja vie jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Kuumenna pintaa varten vadelmamehu ja sekoita siihen hyytelösokeri. Kuumenna, kunnes sokeri sulaa. Levitä lientä varovasti vadelmien päälle, niin että saat aikaan kauniin kiillon.

Kakun reuna on kaunis sellaisenaankin, kun vaaleaa hyydykettä näkyy alta ja pirtsakat vadelmat ovat päällä. Kekseinkin reunan voi koristaa, niinkuin tässä :)

Makoisaa viikonloppua kaikille, minä hyppään nyt Paljuun!