1271001969_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakkupohja:

3 munaa

1 dl sokeria

1 3/4 perunajauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1 rkl kiehuvaa vettä

Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää koko ajan vatkaten kiehuva vesi ja vatkaa vielä voimakkaasti melko pitkää. Lisää jauhot ja leivinjauhe siivilän läpi ja sekoita varoen. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa n.20 minuuttia.

Perunajauhoilla tehty kakkupohja on mukavan pehmeä ja soveltuu myös keliaakikille.

Minttumousse:

2,5 dl FloraVispiä

125 g Mascarponejuustoa

1/2 dl tomusokeria

50 g Kultasuklaan minttu-valkosuklaata

50 g Marianne Crushia

(tippa vihreää elintarvikeväriä)

Sulata suklaa mikrossa.

Vatkaa "kerma" vaahdoksi ja lisää siihen Mascarpone, tomusokeri (ja elintarvikeväri.)

Lisää sulatettu suklaa ja Marianne Crush.

2 banaania

n.2 dl Spriteä kostutukseen

Kokoa kakku laittamalla molempiin väleihin minttumoussea ja viipaloitua banaania. Täyte saa olla runsas.

Anna tekeytyä rauhassa jääkaapissa. Tee sillävälin Mascarponekreemi:

1,5 dl tomusokeria

125 g Mascarponejuustoa

muutama tippa sitrusaromia

Levitä kreemi kakun pinnalle ohuenohueksi kerrokseksi.

Kauli Sokerimassan 50% ja marsipaanin 50% sekoitus ja levitä kakun päälle. Koristele.

1271001988_img-d41d8cd98f00b204e9800998e