Kakkupohja:
3 munaa
1 dl sokeria
1 3/4 perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1 rkl kiehuvaa vettä
Vatkaa munat ja sokeri hyväksi vaahdoksi. Lisää koko ajan vatkaten kiehuva vesi ja vatkaa vielä voimakkaasti melko pitkää. Lisää jauhot ja leivinjauhe siivilän läpi ja sekoita varoen. Kaada voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa n.20 minuuttia.
Perunajauhoilla tehty kakkupohja on mukavan pehmeä ja soveltuu myös keliaakikille.
Minttumousse:
2,5 dl FloraVispiä
125 g Mascarponejuustoa
1/2 dl tomusokeria
50 g Kultasuklaan minttu-valkosuklaata
50 g Marianne Crushia
(tippa vihreää elintarvikeväriä)
Sulata suklaa mikrossa.
Vatkaa "kerma" vaahdoksi ja lisää siihen Mascarpone, tomusokeri (ja elintarvikeväri.)
Lisää sulatettu suklaa ja Marianne Crush.
2 banaania
n.2 dl Spriteä kostutukseen
Kokoa kakku laittamalla molempiin väleihin minttumoussea ja viipaloitua banaania. Täyte saa olla runsas.
Anna tekeytyä rauhassa jääkaapissa. Tee sillävälin Mascarponekreemi:
1,5 dl tomusokeria
125 g Mascarponejuustoa
muutama tippa sitrusaromia
Levitä kreemi kakun pinnalle ohuenohueksi kerrokseksi.
Kauli Sokerimassan 50% ja marsipaanin 50% sekoitus ja levitä kakun päälle. Koristele.