1249699.jpg

Mimmi Mutikaisen blogissa törmäsin tällaiseen ohjeeseen. Kebabin suurena ystävänä, mutta ah niin nuukana tyyppinä tämä edullisempi kotiversio oli enemmän kuin tervetullut idea.

Tokihan tämä ei ole IHAN samanlaista kuin kioskikebab, mutta oikein hyvää kuitenkin! Meillä tarjottiin tätä itsetehtyjen ranskalaisten ja valkosipulikastikkeen kera. Maustamistahan voi muunnella oman mielensä mukaan..

800g naudan jauhelihaa

400g sika-nautaa

4 tl suolaa

2 tl mustapippuria

3 tl paprikajauhetta

1 tl valkosipulijauhetta

3 rkl öljyä

Vatkaa jauhelihaa sähkövatkaimella 15 minuuttia. Oikein, 15 minuuttia! Oma sähkövatkaimeni kuumeni ja kuumeni ja ulvoi armoa, mutta sain homman tehdyksi ennen mahdollista räjähdystä. Massaa siis jauhetaan näin rakenteeltaan hienommaksi. Vatkauksen loppuvaiheessa lisää öljystä ja mausteista tehty tahna,ja vatkaa edelleen.

1249693.jpg

Taputtele massasta murekemainen pötkylä ja kääri tiukasti kaksinkertaiseen folioon. Paista uunissa 100 asteessa 4 tuntia. Anna jäähtyä täysin kylmäksi, niin saat leikattua ohuenohuita siivuja.

1249697.jpg