1278725.jpg

Tänään meillä lämmitettiin leivinuuni ihan varta vasten Karjalanpaistia varten. Hävyttömän harvoin tulee tuota lämmitettyä, vaikka sillä saa niin ihanasti haudutettua. Takkaa kyllä posotetaan alapuolella päivittäin, mutta tuo leivari tuppaa jäämään... Mutta hauduttelinkin Karjalaista yli kolme tuntia, kun kerrankin oli uuni kuumana.

700 g valmiita karjalanpaistilihoja

3 raakaa porkkanaa

sipulia (kokonaiset oli kotoa loppu, jouduin käyttämään pakastehaketta:(

maustepippuria

suolaa

vettä

Paista lihat kuumalla pannulla kauniin ruskeiksi. Paloittele porkkanat ja sipulit roheiksi paloiksi. Laita uuninkestävään vuokaan lihat, vihannekset ja mausteet. Kaaada päälle vettä sen verran, että lihat juuri ja juuri peittyvät. Hauduta uunissa 200 asteessa tunnin verran. Pienennä lämpötila 150 asteeseen ja hauduttele niin kauan kunnes lihat ovat ihanan mureita.