1262278.jpg

Eilen teillä tehtiin raclettea vieraiden kanssa. Alkuperäinen raclettehan olisi määrä tehdä niin, että "sulatuspannuissa" sulatetaan pelkkää juustoa, joka valutetaan lautasella odottavien etikkasäilykkeiden & kylmän perunan päälle. Me olemme kuitenkin varioineet hommelin itsellemme sopivammaksi ja ruokaisammaksi versioksi. Keräämme kulhoihin kaikkea mahdollista maan ja taivaan väliltä; katkarapuja, kinkkusuikaleita, metsukkaa, tonnikalaa, sipulia, maissia, babyporkkanoita, ihan mitä vain. Näitä kasaamme pannuille ja kuorrutamme grillissä juustolla koko komeuden. Päällisparilalla kuumennamme lisäksi esim. röstiperunoita, kananugetteja, mozzarellatikkuja, nakkeja..

Koko illan saa mainiosti kulumaan omia pannuja pikkuhiljaa rakennellen ja lämmitellen, kamujen kanssa höpötellen. Ja joka kerta on yhtä hyvää! Tähän ei kai kyllästy koskaan!?

1262277.jpg

Taustalla raclettegrilli. Etualalla tarvittavat tykötarpeet. Pöytäliina on tässä hommassa turha kapistus, jotenkin sitä sotkua syntyy erityisen paljon:)

1262279.jpg

Valmis kuumennettu pannullinen ja parilalla paistettuja herkkuja.