1374409.jpg

Kummitytön synttäreille matkasi tämäkin. Onnea vaan Tintulle!!

Suklaakakkupohja:

vuoka halkaisijaltaan 26 cm

6 munaa

5 dl sokeria

4,5 dl vehnäjauhoja

3 dl perunajauhoja

3 rkl kaakaojauhoja

5 tl leivinjauhoja

2 tl vaniljasokeria

3 dl kiehuvaa vettä

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää joukkoon sekoitellen kiehuva vesi. Lisää varovasti loput kuivat aineet. Paista 190 asteessa n. 45 min.

Mansikkarahkatäyte:

2,5 dl Kevytvispiä

1 prk rahkaa

1,5 dl sokeria

4 dl mansikkasosetta

10 liivatetta

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Soseuta mansikat. Vaahdota kevytvispi ja lisää siihen rahka, sokeri ja mansikkasose. Kuumenna tippa vettä ja sulata "kuivaksi" puristetut liivatteet siihen. Anna jäähtyä hetki. Lisää seos ohuena nauhana koko ajan vatkaten mansikkarahkan joukkoon. Laita rahka hetkeksi jääkaappiin jäähtymään, jotta näet, että seos alkaa hyytyä.

Sillä välin vuoraa kakkuvuoka kelmulla. Kokoa kakku vuokaan "nurinpäin", eli niin, että päälikanneksi tarkoitettu osa tulee alimmaiseksi. Kaada puolet täytteestä  pohjan päälle ja tasoita. Lisää kakun keskikerros ja kostuta n 0,75 dl:lla vaniljamaitoa.Lisää täyte, tasoita ja laita pohja päällimmäiseksi. Kostuta. Kun kakku on hyytynyt jääkaapissa ainakin 2 tuntia, kumoa se tarjottimelle, jolloin se näyttää tältä:

 1374408.jpg

Suklaakerma:

170 g tummaa suklaata

6 dl kermaa

Kuumenna 2 dl kermaa. Ota pois liedeltä ja paloittele suklaapalat joukkoon. Sekoittele, suklaa sulaa pikkuhiljaa.(Tämän tein jo edellisenä päivänä, että sain seoksen kunnolla jäähtymään)

Vatkaa kylmä kerma-suklaaseos vaahdoksi. Vatkaa loput 4 dl kermaa vaahdoksi. Yhdistä vaahdot ja koristele kakku haluamallasi tavalla.