1513639.jpg

SIMAROSETIT:

20-25 kpl

2 munaa

0,5 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

1,5 dl simaa

1,5 dl vehnäjauhoja

paistamiseen öljyä

Sekoita munat ja sokerit. Lisää sima ja jauhot. Vatkaa tasaiseksi ja anna turvota hetki. Kuumenna öljy. Öljy on sopivan kuumaa kun vaalean leivänpalan ruskistuminen kestää minuutin verran.

1513634.jpg

Kasta rosettirauta taikinaan niin, ettei taikinaa pääse raudan päälle vaan vain reunoille.

1513636.jpg

Siirrä rauta öljyyn ja paista kunnes rosetti on kauniin vaaleanruskea. Ota rosetti öljystä metallisella reikäkauhalla/siivilällä tai haarukalla. Laita valumaan ja kovettumaan leivinpaperin päälle. Siivilöi päälle tomusokeria kun rosetit ovat jäähtyneet.