1450119.jpg

Ohje noin puolen pellin kokoiselle piirakalle.

Pohja:

200 g pehmeää margariinia

5 dl kaurahiutaleita

1 dl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

2 dl maitoa

Nypi pehmeä rasva ja kaurahiutaleet, vehnäjauho ja leivinjauhe murumaiseksi. Lisää maito ja vaivaa tasaiseksi.

Levitä taikina jauhotetuin käsin leivinpaperilla vuoratun uunivuuan pohjalle. Tee reilut reunat, koska täyte on löysää ja reunat valuvat alaspäin vähän uunissa. Paista 225 asteessa 15 minuuttia.

Täyte:

3 dl maitoa

2 kananmunaa

2 rkl vehnäjauhoja

1 tl suolaa

1 iso valkosipulinkynsi

1 tl basilikaa

1 tl Provencale yrttiseosta

300 g juustoraastetta, käytin Polar 15% (kermajuustoa ei kannata käyttää, muuten tästä tulee rasvaisen makuista koska pohjassakin on rasvaa niin reilusti)

Levitä juustoraaste esipaistetun pohjan päälle ja kaada maustettu munamaito (ja sekaan vatkattu vehnäjauho) päälle. Paista 225 asteessa n. 25 min tai kunnes piiras on kullanruskea. Tarjoa raikkaan salaatin kera.

Ohjeen olen kirjoittanut 10 vuotta sitten reseptivihkoon, eikä hajuakaan, mistä se on otettu:)