1489389.jpg

n. 300 g.n painoinen munakoiso

2 isoa keitettyä perunaa (voi jättää poiskin)

1 sipuli

3 rkl oliiviöljyä

Jauhelihakastike:

400 g naudan jauhelihaa (lammasta sen kai oikeasti pitäis..)

1 tlk tomaattimurskaa

suolaa

oreganoa

0,5 tl kanelia

mustapippuria

Valkokastike:

50 g margariinia

3rkl vehnäjauhoja

4 dl maitoa

1 muna

ripaus! muskottipähkinää

150 g juustoraastetta

Viipaloi pestyt maunakoisot kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Itketä viipaleet ripottamalla niiden päälle reilusti suolaa. Kosteus alkaa nousta pisaroiksi pintaan ja poistaa kitkerää makua. Anna "itkeä" kastikkeiden valmistamisen ajan.

Kuullota viipaloidut sipulirenkaat öljyssä.

Paista jauheliha, mausta ja heitä perään tomaattimurskapurkki. (0,5 dl punkkua antaa hyvän säväyksen). Anna kypsyä pannulla.

Sulata rasva kattilassa. Lisää vehnäjauhot ja sekoita "tahnaksi". Lisää voimakaasti sekoittaen maito ja anna kypsyä sekoitellen. Mausta. Lisää juusto. Jätä osa juustosta pinnalle ripottelemista varten.

Pyyhi munakoisoista pisaroiva neste huolellisesti pois talouspaperilla.

Kokoa moussaka (lasagnen tapaan) kerroksittain vuokaan niin, että juustokastike tulee päälimmäiseksi. Ripota pinnalle vielä juustoraastetta.

Paista 180 asteessa tunnin verran. Haudutus tekee moussakalle hyvää!

1489393.jpg

GreekCuisine.com ista löytyy Kreikkalaisia ruokaohjeita englanninkielellä

Kreikan aakkoset löydät osoitteesta: ibiblio.org