1474715.jpg

Tulipas otsikosta sanahirviö! :)

Tilaus"kakkua" naapuritalon herkkusuille!!!

Hyytelö:

2 dl kermaa

1 prk Flora Vanillaa

200 g maustamatonta tuorejuustoa

200 g Fazerin tummaa suklaata

0,75 dl tomusokeria

1 dl vahvaa kahvia

6 liivatelehteä

Laita liivatelehdet pehmenemään kylmään veteen. Sulata suklaa mikrossa ja anna jäähtyä, mutta ei kovettua. Valmista vahvaa kahvia. Vatkaa kerma ja tomusokeri vaahdoksi.  Sekoita jäähtynyt suklaa vaahdon joukkoon hyvin vatkaten.Liota pehmenneet ja hyvin kuivaksi puristetut liivatelehdet kuumaan kahviin. Kaada kahvi-liivateseos ohuena nauhana kermavaahdon joukkoon hyvin vatkaten.

Vatkaa Flora Vanilla vaahdoksi ja lisää toiseen vaahtoon kevyesti nostellen.

Hyytelöstä tulee tällä ohjeella sopivan kokoinen 1,5 l:n vuokaan.

Samaa ohjetta voi soveltaa irtopohjavuokaan tekemällä pohjan esim. keksimuruista ja sulatetusta margariinista tai kääretorttulevystä.

Koristele kermavaahdolla, sulatetulla suklaalla, suklaarouheella tai kahvipavuilla...

Ohje tempaistu omasta päästä.

Onko kellään muuten ideoita, millä hyytelöt saisi irrotettua silikonivuuista ilman tuskanhikeä ja pelkoa hajoamisesta? Mielikuvissani kun näen, miten ne vain plopsahtavat vuuasta... vaan ei...