1775287.jpg

Herkkukirppu oli blogissaan tehnyt raidallista kääretorttua. Tämäkin on ollut kokeilulistalla jo pitkään, mutta Kirppu antoi nyt sysäyksen! Sitruunaista täytettä halusin kokeilla uudelleen, minusta se vaikutti herkkuhyvältä, kun pistin samanoloista  Salmarisen Polttarikakun väliin.

Pohjan tein omalla hyväksi havaitulla ohjeella:

4 munaa

1,5 dl sokeria

2 dl vehnäjauhoja(tai puolet perunajauhoja)

1 tl leivinjauhetta

Vaahdota munat ja sokeri. Lisää vaahtoon varovasti sekoittaen jauhot. Lisää puoleen vaahtoa 2 rkl kaakaojauhetta. Pursota tai levitä raidoiksi leivinpaperin päälle pellille. Paista 225 asteessa 5-7 min.

Sitruunainen täyte:

2 dl kermaa

1 prk rahkaa

1 rkl lemoncurdia

2 rkl vaniljakreemijauhetta

5 rkl sokeria

2 tl vaniljasokeria

Vaahdota kerma. Lisää muut aineet. Jos kreemijauhe jämäköittää täytettä liikaa, lisää tilkka maitoa. Levitä jäähtyneen kääretorttulevyn väliin ja rullaa tiukaksi rullaksi.

Täyte on kirpsakka, sitrus ja rahka maistuvat...