1713057.jpg

Kreikkalaiset cocktailpyörykät

(Annoksesta tuli 60 kpl)

400 g naudan jauhelihaa(tai lampaan)

1 punasipuli

1-2 valkosipulin kynttä

1/2 rkl öljyä

1 tl sitruunan raastettua kuorta

2 rkl sitruunamehua

1 tl suolaa

1/2 tl mustapippuria

1 dl persiljaa hienonnettuna

1/2 dl minttua hienonnettuna (laitoin 2 tl kuivattua)

1 kananmuna

Hienonna punasipuli ja valkosipulinkynsi. Kypsennä sipulikuutioita mikrossa tilkassa öljyä 1-2 minuuttia.Raasta sitruunan kuori ja purista puolikkaasta mehu. Hienonna mausteyrtit. Sekoita muna, mausteet, sipuli, yrtit sitruunamehu ja kuoriraaste jauhelihan joukkoon tasaiseksi taikinaksi. Muotoile kostutetuin käsin pieniä lihapyöryköitä pellille leivinpaperin päälle. Paista 225 asteessa n.10 min. Ohje Pirkasta.

Fetanyytit, 1 annos:

2 rkl fetajuustokuutioita (rasvainen pehmenee ja hajoaa paremmin)

tippa öliiviöljyä

puolikas valkosipulin kynsi hienonnettuna

1/2 tomaatti paloina

1 uuden sipulin varsi pilkottuna

muutama basilikan tuore lehti

5 tippaa sitruunamehua

Sekoita aineet keskenään ja grillaa folionyytissä tai paista cocktailpyöryköiden kanssa annosruukuissa.

Idea näihin lähti Elinan kokkailuista, joissa oli myös grillattu fetaa..