1696280.jpg

1696288.jpg

En mä kyllä käsitä, miten Ebe sen tekee!! Miten tosta pikeeristä voikin saada niin upeita luomuksia kuin Mansikkamäessä on. No, yritinpähän minäkin...

Toivotaan, että rakas kummilapseni Susu kelpuuttaa nämä rippijuhliinsa...?

Muropikkuleivät

n.40kpl

100 g margariinia
2,5 dl sokeria
1 muna
5 dl vehnäjauhoja
0,5 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
3 rkl vettä

5 tippaa vaniljaesanssia

Vaahdota voi ja sokeri. Lisää muna hyvin vatkaten. Lisää muut aineet ja vaivaa tasaiseksi. Jäähdytä jääkaapissa tunti. Kaulitse taikina n. puolen sentin paksuiseksi levyksi ja paina muotilla pikkuleipiä. Paista 200 asteessa n. 5 min.

 

Koristeluun tarvittava pikeerinteko-ohje on kopioitu tähän suoraa Mansikkamäestä!

 

 

Pikeeriohje:

2-3 kpl munanvalkuaista

n. <?xml:namespace prefix = st1 ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:smarttags" />500 g tomusokeria

5-7 tippaa sitruunanmehua

1. Käytä puhdasta ja kuivaa kulhoa. Vaahdota 2/3 tomusokerista valkuaisten kanssa vaahdoksi.

2. Lisää sitruunanmehu ja lisää tomusokeria tarpeen mukaan. Seos on moniin töihin sopivaa, kun vatkaimia nostettaessa jää vaahto pystyyn, mutta vaahtohuipun pää notkahtaa vielä alas.

3. Älä vatkaa liian kauan, muuten ilmava vaahto katkeilee pursotettaessa.

4. Peitä kulho kostealla pyyhkeellä tai siirrä pikeeri pursotuspussiin. Peittämätön pikeeri alkaa heti kuivua.

5. Pikeeriä voi myös värjätä elintarvikeväreillä.

Tomusokerin määrä vaihtelee kovasti riippuen kananmunien koosta ja siitä mitä ollaan tekemässä. Kukkien tekemiseen tarvitaan jo todella kova vaahto, silloin vaahdon pää jää kokonaan pystyyn.