1859818.jpg

Jonkinsortin kaalisapuskaa on tehnyt mieli jo pitkään. Koko muuta sakkia uhmaten päätin hajustaa kodin suloisella kaalintuoksulla... :) Ja nam, kyllä on pitkään hauduteltu kaaliloota aika herkkua! Ja tätä riittää pakkaseen evääksi, muuthan eivät täällä tähän koske:) Outoja....

800 g kaalia

1 sipuli

1 dl puuroriisiä (tai pitkää, molemmilla on omat kannattajansa:))

400 g naudan jauhelihaa

1 kuutio lihalientä

2 tl suolaa

1/2 tl meiramia

1§/2 tl mustapippuria

1 tl paprikajauhetta

1/2 dl siirappia

Silppua kaali ja sipuli. Keitä lihaliemikuutiolla maustetulla vedellä peitettynä puolisen tuntia. Paista tällä välin jauheliha. Puolen tunnin kulutua lisää riisi, mausteet ja jauheliha. Hauduttele 20 min. Siirrä patamainen kosteahko seos uunivuokaan ja valuta päälle siirappia. Paista 200 asteessa puolisen tuntia.

Herkuttele puolukkasurvoksen kanssa.