1873941.jpg

Gratinoitu kirjolohi

  • 500 g kirjolohifilee
  • 1 1/2 tl aromisuolaa
  • 1/4 tl sitruunapippuria
  • 1 dl kermaa
  • 1 1/2 rkl tomaattisosetta
  • 1 dl kalalientä tai vettä
  • 1-2 rkl sokeria
  • 1/2 tl suolaa
  • tilliä
  • kirveliä tai rakuunaa
  • vajaa tl rouhittua valkopippuria ja mustapippuria
  • n. 4 rkl ananasmurskaa
  • 1-2 dl juustoraastetta (emmental tai parmesan)
  • koristeluun persiljaa

Leikkaa kirjolohifilee noin kahden sentin viipaleiksi ja lado voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripota pinnalle aromisuolaa ja sitruunapippuria. Kaada kerma kalapalojen päälle ja kypsennä 175-200 asteessa noin 15 minuuttia. Sekoita ananasmurska, juustoraaste ja tomaattisose keskenään ja levitä kalapalojen päälle. Kuorruta vielä 225 asteessa 10-15 minuuttia. Tarjoile aterialla vaikka perunoiden ja salaatin kera.

Nam, tämä OLI hyvää!! Paitsi ei niistä, jotka ei ole ananaksen kavereita... :)

Ohje: kalankasvattajaliitosta