1979420.jpg

Aura-punajuurilisäke:

300 g kypsää punajuurta kuutioina (ei etikkaista)

100 g Aurajuustoa

1 dl ruokakermaa

2 tl oreganoa

(ripaus suolaa)

Keitä punajuuret kypsiksi (tai osta kaupasta vakuumiin pakattuja esikypsennettyjä punajuuria) Kuutioi punajuuret. Kuumenna kattilassa ruokakerma ja murustele Aurajuusto joukkoon. Lisää mausteet. Ota pois liedeltä kun juusto on miltei sulanut. Jäähdytä kylmäksi. Sekoita kastike ja punajuurikuutiot keskenään ja anna tekeytyä jääkaapissa hetki.

Hasselbackan perunat:

Kuori perunat. Viipaloi perunat niin, että jätät viipaleet perunan alareunasta kiinni sen verran, että peruna pysyy kasassa. Aseta perunat uunivuokaan. Ripottele päälle suolaa, paprikajauhetta ja korppujauhoja. Lisää joka perunan päälle nokare margariinia tai voita. Paista perunoita 200 asteessa 45 minuuttia. Paistamisen loppuvaiheessa voit peittää vuuan kannella tai leivinpaperilla, jos pinta tummuu liikaa.