1915161.jpg

1915167.jpg

1915169.jpg

1915173.jpg

Mansikkamäen pikkuleipämestari Ebeltä lainasin herkullisen ja helpon ja hyvin käyttäytyvän pikkuleipätaikinan ohjeen. Kiitos siitä!

Pikkuleipätaikina:

2 1/2 dl sokeria
1 3/4 dl voita tai margariinia, pehmennettynä
1 kananmuna
1/2 dl kuohukermaa
2 tl vanilliinisokeria

muutama tippa vanilliiniaromia
 7 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/2 tl suolaa 

1. Vatkaa sokeri, voi, muna, kerma, vanilliinisokeri ja vanilja-aromi vaaleaksi ja kuohkeaksi vaahdoksi.
2. Lisää n.6 dl jauhoihin leivinjauhe ja suola. Lisää seos taikinaan. Lisää jauhoja, kunnes taikina on sopivaa. Sekoita taikina pehmeäksi taikinaksi.
3. Peitä kulho ja anna olla jääkaapissa 1-2 tuntia tai kunnes taikina on kovettunut.
4. Kaaviloi taikina 1/2 cm paksuiseksi levyksi ja ota muotilla kuvioita. Paista pikkuleipiä 4-6 minuuttia 200 asteessa, kunnes niiden reunat ovat vaalean kullanruskeat. Anna jäähtyä ja koristele haluamallasi tavalla. Taikinasta tulee noin 65 pikkuleipää.

Pinta koristeltu pikeerillä suhteella 1 valkuainen, n.1/2 pkt tomusokeria, 1/2 tl leivinjauhetta, väriainetta.