1939906.jpg

Kinuskikissan sivuilla oli niin houkuttelevan näköinen ohje, että oli munkin vielä Kreetalla lähdön huumassa kokeiltava tatä. Jääpähän sitten kotiinjääjille jotakin herkkua:) Jos jää...

Ohje on suoraa Kinuskikissan sivuilta kopsattu. Taikinan paistoin tähdenmallisessa kakkuvuuassa, joten siitä tuli torttumaisempi, kuin alkuperäinen ohje.

Pohja:
150 g voita tai margariinia
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
3 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
1 dl maitoa

Kuorrutus:
1 ¼ dl pähkinäsuklaalevitettä (esim. Nutella tai Rainbow)
1 Maraboun Dubbel Nougat -patukka

Vatkaa margariini ja sokeri vaahdoksi. Sekoita muna joukkoon. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Levitä taikina pellille leivinpaperin päälle n. 20 x 20 cm kokoiseksi levyksi. Paista 200 asteessa uunin keskitasolla n. 10-13 min. Anna pohjan jäähtyä.

Levitä pohjan päälle pähkinäsuklaalevitettä mahdollisimman tasaiseksi kerrokseksi. Sulata Dubbel Nougat mikrossa. Laita pohja levitteineen 200-asteiseen uuniin n. 3 minuutiksi: pinta sulaa hieman. Valuta nougat pinnalle lusikan tai pursotuspussin avulla kuvioiden. Ravistele tämän jälkeen leivonnaista astiaa heiluttamalla tai nostelemalla sitä leivinpaperin kulmista: tämä tasoittaa pintaa ja saa nougat:n uppoamaan pähkinälevitteeseen. Laita jääkaappiin jähmettymään. Leikkaa sen jälkeen paloiksi.