Ajattelin leipaista tuleville neidin synttäreille jo valmiiksi.. Ja mistäpä muualtakaan kuin Mutikaisen Mimmiltä löytyi taas taattua kokeilemisen arvoista tavaraa!
Tyynyt ovat kivasti pasteijamaisia, mutta se pasteijoiden tuttu rasvaisuus ei näissä tunnu. Mimmin ohjeesta vähensin vielä vähän rasvan määrää.
60 kpl (riippuu tietysti minkä kokoisia tyynyjä teet)
Taikina:
5 dl maitoa tai vettä
50 g hiivaa
1 tl suolaa
2 rkl siirappia
n. 14 dl vehnäjauhoja
150 g sulatettua rasvaa
Lämmitä vesi tai maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää mausteet ja jauhot sekä sula rasva. Vaivaa taikinaksi ja kohota puoli tuntia liinan alla.
Täyte:
Puoleen taikinasta käytin jauheliha-riisi-persilja-mausteseosta, toiseen puoleen tuli riisiä, tomaattista tonnikalaa, kananmunaa ja mausteita. Määriä en tähän laita, koska tein täytteet näppituntumalla. Mimmin blogista löytyy tarkempia ohjeita täytteille ja selkeät kuvat tekotavoillekin. Kurkkaa sinne:)
Paista voidellut ja koristellut tyynyt 200 asteessa n. 15 min.
Vasemmalla jauhelihaversiot, pinnalla juustoraastetta, oikealla tonnariversiot seesaminsiemenillä.