1928856.jpg

...eli Kreikkalainen pinaattipiiras.

Pohja:

1,5 dl oliiviöljyä

1,5 dl viileää vettä

2 rkl sitruunamehua

0,5 tl suolaa

n. 7 dl vehnäjauhoja

Täyte:

400 g tuoretta pinaattia,onnistui se pakasteestakin, mutta tuoreesta on taatusti herkullisempaa:)

1 sipuli

2 rkl oliiviöljyä

1 dl tilliä

1 dl persiljaa

1 muna

2 rkl raakaa riisiä

mustapippuria

suolaa

200 g fetaa

Pintaan:

seesamin- tai kurpitsansiemeniä

Valmista pohja. Sekoita oliiviöljy, sitruunamehu ja vesi. Lisää suola ja jauhoja kunnes taikina sitkistyy ja irtoaa kulhosta. Jätä taikina viileään lepäämään täytteen teon ajaksi.

Kuullota hienonnettu sipuli. Hienonna tilli ja persilja. Lisää ne pinaattiin.

Sekoita joukkoon muna ja raaka riisi. Mausta.

Kauli taikinasta leivinpaperin päällä ohut suorakaiteinen levy. Levitä pinaattitäyte taikinan keskelle ja murustele päälle feta.

Nosta taikina kanneksi molemmilta puolilta. Sulje nipistämällä taikinalevyn reunat yhteen.

Käännä piirakka leivinpaperin avulla. Jätä liittymäkohta piirakan alle. Voitele piirakka munalla ja ripottele päälle kurpitsan- tai seesaminsiemeniä.

Paista 200-asteisen uunin keskitasolla n. 30 minuuttia, kunnes pinta on kauniin ruskea.

Ohje Kodin Kuvalehdestä.