Onkohan tässä loppujenlopuksi enemmän torttua vai kanelikermaa??? Oli miten oli, salamana koko torttu ainakin pöydältä katosi!
Pyöreä piirakkavuuallinen
Pohja:
3 munaa
2 dl sokeria
100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl van.sokeria
4-5 omenaa
Kuutioi omenat (tuoreita kotimaisia ei tarvitse edes kuoria). Vaahdota munat ja sokeri. Lisää kuivat aineet ja sulatettu margariini. Lisää omppukuutiot. Levitä voideltuun piirakkavuokaan. Paista 200 asteessa 15 min.
Tosca:
100 g mantelilastuja tai -rouhetta
1 dl sokeria
1/2 vehnäjauhoja
100 g margariinia
1 rkl maitoa
Kerää ainekset kattilaan ja kiehauta. Levitä paistuneen piirakan päälle ja kuorruta 200 asteisessa uunissa vielä viitisen minuuttia.
Tarjoa haaleana kermavaahdon/jäätelön/vaniljakastikkeen kanssa.
Kanelikerma:
Vatkaa kerma/kevytvispi vaahdoksi. Lisää sokeria ja kanelia maun mukaan. Koristele ripsauksella kanelia.