2008246.jpg

Taikina:

1 dl korppujauhoja

1,65 dl (1 tlk) kookosmaitoa

0,5 dl vettä

800 g broilerin jauhelihaa

2 tl currytahnaa

2 tl suolaa

1 tl mustapippuria

1 tl kurkumaa

1/2 tl kanelia

1 tl raastettua inkivääriä

1 muna

1 silputtu sipuli

(ananasrenkaita)

Turvota korppujauho kookosmaito-vesiseoksessa. Lisää mausteet ja kananmuna. Lisää broilerin jauheliha ja sekoita tasaiseksi taikinaksi.

Taputtele vedellä kostutetuin käsin taikinasta pihvejä tai pyöryköitä.  Jos teet täytettyjä pihvejä, taputtele käsissäsi ensin mahdollisimman ohut pihvi, laita ananas rengas päälle ja taputtele toinen ohut pihvi tiiviisti alimmaiseen kiinni.

Broilerista tehty taikina on hankalampaa käsitellä kuin possun- tai naudanliha. Hyvä apukeino on pitää lähellä syvä lautanen täynnä kylmää vettä. Veden avulla saat pihvit helposti muotoilluksi, eivätkä ne tartu käsiin.

Paista pihvit pannulla kauniin ruskeiksi. Kun pihvin pinnalla helmeilee kirkasta nestettä, on pihvi kypsä.