2023612.jpg

Teki mieli väkästää jotain Suolaista-Helppoa-Nopeaa-Hyvää.. Siispä juustosarvia tekemään!

Taikina: 24 kpl

4 dl maitoa tai vettä

60 g hiivaa

2 rkl hunajaa

1 tl suolaa

2 dl kaurahiutaleita

8 dl vehnä- tai sämpyläjauhoja

0,75 dl sulatettua rasvaa

Täytteeksi ja päälle:

Voimakasta juustoraastetta

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murustele hiiva joukkoon ja anna sen liueta. Lisää hunaja, suola ja kaurahiutaleet. Lisää jauhoja hyvin sekoittaen. Lisää sulatettu rasva. Alusta taikina kimmoisaksi ja jätä kohoamaan liinan alle puoleksi tunniksi.

Vaivaa taikina pöydällä ja jaa kahteen osaan. Kauli ensin toinen pala pyöreäksi levyksi, noin pizzalautasen kokoiseksi:) Jaa taikinapyörällä ympyrä kahteentoista sektoriin. Täytä leveämpi pää juustolla ja rullaa sarveksi. Taita sarvi hiukan kaarelle ja laita pellille kohoamaan. Toimi toisen palan kanssa samoin.

Kohota sarvia 15 min. Voitele sarvet munalla, ripota päälle juustoraastetta (ja haluamiasi siemeniä). Paista 225 asteessa n.12 min.