1995954.jpg

1995964.jpg

 

Taikina:

4 dl vehnäjauhoja

2 dl ruokokidesokeria

1 tl vaniljasokeria

2 tl leivinjauhetta

3 rkl tummaa kaakaojauhetta

100g sulatettua margariinia

2 dl kermaviiliä

140 g Pätkistä (Pätkis mini bites-pussi)

3 munaa

Sekoita kakkutaikinan kuivat aineet keskenään. Lisää paloitellut Pätkikset sulaneen rasvan joukkoon ja sekoita. (Jos haluat että kakussa on selkeitä suklaapaloja, jätä osa sekoittamatta rasvaan) Lisää rasvan sekaan jogurtti ja munat. Lisää kuivat aineet. Sekoita huolellisesti. Laita taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa 45 minuuttia. Kumoa kakku heti kuumana varovasti pois vuuasta ja anna jäähtyä.

Kuorrutus:

Kuorruta kakku halutessasi. Sulata kattilassa 100 g margariinia ja paloittele 200 g suklaata joukkoon. Lämmitä varovasti ja anna suklaan sulaa. Pursota suklaa kakun pinnalle tai levitä kuumana lastalla koko kakun päälle.

Ohje Myllyn Parhaan sivuilta, muunneltuna itselle sopivaksi, eli rasvan määrää vähennetty ja sokerilaatu muutettu:)

Edit: Tämä sama ohjehan oli juuri Mimmin sivuillakin. Fiksuna päätin etsiä netistä toisenlaisen ohjeen minttusuklaalle, enkä tarkastanut asiaa. Ja tottakai onnistuin löytämään saman ohjeen kuin Mimmillä:) Hih:)