1998821.jpg

Ohje on kopioitu aivan suoraa mun idoliltani :) Mutikaisen Mimmiltä. Etsi mitä tahansa suolaista tai makeaa leivonnaista, niin Mimmiltä kyllä löytyy!

Pusut ( n. 30 kpl)

Taikina:

5 dl vettä ( tai tietenkin maitokin käy)

50 g tuorehiivaa

1½ tl suolaa

1 rkl sokeria

2 dl kaurahiutaleita

3 dl hiivaleipäjauhoja

5-6 dl vehnäjauhoja

1 dl sulatettua rasvaa

Sekoita lämpimään (n. 37 asteiseen) veteen hiiva, suola, sokeri. Lisää hiutaleet ja hiivaleipäjauho. Lisää sulatettu haalea rasva. Alusta vehnäjauhoilla pehmeä taikina. Kohota taikinaa vähän. Voit jouduttaa taikinan kohoamista laittamalla taikina-astian lämpimään vesiastiaan, päälle liina ja muovi.

Sekoita täyteainekset sekaisin (ja lisää mausteita mikäli katsot tarpeelliseksi).

Hiero taikinasta pötkö, jaa se osiin ja pyöritä osat pyöreiksi pikkupullien tapaan. Anna pullien kohota vähän, niin seuraava vaihe on helpompi tehdä. Taputtele pullat käsin tai kaulitse  littanoiksi pullakoiksi "lättänöiksi", annostele täytettä keittolusikallinen/pohja, taita puolikuun malliseksi ja ummista etusormilla painamalla pusuksi. ( älä siis nipistä reunoja yhteen) Kohota pusut. Mikäli haluat pusuihin kauniin kiiltävän paistopinnan, voitele ne munalla ennen paistamista (ei välttämätöntä). Paista pusut 200-225 asteessa 12-15 min. 

Täyte à la Kati:

n.300 g kypsää jauhelihaa

1 sipuli silputtuna ja freesattuna

1/2 punainen paprika silppuna

kourallinen juustoraastetta

1 muna

basilikaa

chiliä

suolaa

mustapippuria