2093875.jpg

Saimme tuttavalta jo aikoja sitten hirvenlihaa pakkaseen. Koko kesän hirviparka nukkui pakkasessa, koska halusin tehdä sen nimenomaa leivinuunissa, ja sehän ei lämpiä kesällä..ainakaan meillä.. Nyt kun on taas tullut takkatulien aika, oli hirvenkin aika päätyä pataan!

n. 800 g hirvenpaistia

2 isoa sipulia

1 lihaliemikuutio

maustepippureita

suolaa

3 laakerinlehteä

vettä sen verran, että lihat peittyvät

Leikkaa liha reiluiksi paloiksi. Ruskista ne pannussa ja kaada pataan. Lisää päälle murusteltu lihaliemikuutio, suolaa, pippurit ja laakerinlehdet, sekä sipuli isoina lohkoina. Kaada päälle kiehuvaa vettä. Hauduta uunissa (meillä leivarissa aloittaessa 230, josta pikkuhiljaa lämpötila laski) useita tunteja. Tarkista muutaman tunnin kuluttua, että vesi peittää lihat. Lisää tarvittaessa. Leivinuunissa haudutin tätä 6 tuntia ja tuli ihanan mehevää ja mureaa!! Kiitos Tarja ja Pekka, oli harvinaista herkkua!!