2093837.jpg

Pohja:

4 munaa

1,5 dl sokeria

6 rkl kiehuvaa vettä

1 dl vehnäjauhoja

1 dl perunajauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää kiehuvaa vettä koko ajan vatkaten lusikallinen kerrallaan. Vatkaa vielä hetki. Lisää siivilän läpi kuivat aineet ja sekoita sähkövatkaimen hitaimmalla nopeudella jauhot sekaisin. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200 asteessa 5-7 min. Kumoa jäähtynyt pohja sokeroidulle leivinpaperille.

Mokkakreemi:

3,5 dl vettä

2 rkl murukahvia(laita enemmän, jos olet kahvin ystävä, tällä määrällä tulee mieto maku)

2 dl kermaa

2 munaa

2 dl sokeria

2 rkl perunajauhoja

200 g voita tai margariinia

Mittaa kaikki ainekset paitsi margariini kattilaan. Sekoita tasaiseksi. Kuumenna koko ajan sekoittaen, kunnes kiisseli sakenee ja pulpahtaa. Ota pois levyltä.

Vaahdota rasva vaahdoksi.

Vatkaa kiisseliä kylmässä vesihauteessa ja lisää vaahdotettua voita pienissä erissä. Vatkaa, kunnes kreemi on kiiltävää. Laita jähmettymään hetkeksi jääkaappiin.

Levitä kreemiä kääretorttulevyn päälle ja viipaloi banaanit kreemin päälle tasaiseksi kerrokseksi. Kääri torttu tiukalle rullalle leivinpaperin avulla ja laita jääkaappiin tekeytymään. Kreemiä on reilusti, sitä riittää myös kääretortun kuorrutukseen. Koristele halutessasi esim. kahvipapumakeisilla.

Ohjeen alkuperästä ei hajuakaan, käsin kirjoitettuna löysin reseptivihkostani... :) Huikkaa jos tunnistat "omaksesi".