2160901.jpg

Porkkanalaatikko:

6 dl riisipuuroa (1, 2 dl puuroriisiä ja 1 l maitoa -> syö loput)

porkkanasosetta 1,5 kilosta porkkanoita

2 munaa

2 dl kermaa

1 tl valkopippuria

1 tl muskottipähkinää

2-3 tl suolaa

1/2-1tl rakuunaa

Kuori porkkanat ja laita kiehumaan.

Keitä samaan aikaan riisipuuro; kuumenna maito paksupohjaisessa kattilassa ja sekoita riisit joukkoon. Keitä hämmennellen reilu puoli tuntia.

Kaada suurin osa porkkanoiden keitinvedestä pois ja soseuta kypsät porkkanat.

Sekoita puuro ja porkkanat keskenään ja mausta. Lisää kerma ja kananmunat. Kaada massa voideltuihin uunivuokiin ja paista 200 asteessa tunnin ajan. (Nämä minilaatikot tulivat puolessa tunnissa)