Vuoraukseen 400 g voitaikinaa

Taikina:
3 dl vehnäjauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
2 tl leivinjauhetta
2 tl vanilliinisokeria
(140 g ) 1 Pätkis mini bites-pussi
1 dl mantelirouhetta
2 1/2 dl sokeria
150 g sulatettua margariinia
2 munaa
1,5 dl kiehuvaa vettä

Voitele pitkänomainen kakkuvuoka huolellisesti. Kauli voitaikina sopivan kokoiseksi levyksi ja vuoraa vuoka sillä niin, että se peittää pohjan sekä reunat ja tulee vielä ylikin(loppu käännetään päälle taikinan lisäämisen jälkeen).
Mittaa kulhoon ensin kaikki kuivat aineet. Rouhi suklaa reiluiksi paloiksi. Lisää sulatettu, hieman jäähtynyt rasva ja munat. Viimeisenä lisää kiehuva vesi ja sekoita tasaiseksi.
Kaada taikina vuorattuun vuokaan ja käännä ylijääneet taikinat kanneksi päälle.
Paista pateeta 175-asteisessa uunissa 1 h 15 min. Anna leivonnaisen jäähtyä ja rauhoittua ainakin tunti ennen sen kumoamista. Tarjoa mielellään vasta seuraavana päivänä, jolloin maut ovat ehtineet tasoittua.
Tarjoa pateen kanssa vaniljajäätelöä tai vaniljakastiketta.

Hävitin kaapista 16 vuotta vanhoja koulutuskansioitani ja reseptit siinä samassa.. Tämä joutui kuitenkin vielä jäämään, koska oli ihan pakko saada testata! Tosi tuhtia (yhtä palaa enempää ei Todellakaan pysty syömään!) oli eikä todellakaan mitään dieettijälkkäriä, mutta herkkua kylläkin...Namm!!