200 g suklaakekeksejä(Safari)

50 g margariinia

       -

4 dl kermaa

1 prk rahkaa

1 dl sokeria

120 g Mariannecrushia

6 liivatelehteä

tilkka vettä tai mehua

        -

400 g mansikoita

(sokeria)

4 liivatelehteä

Murskaa keksit hienoksi muruseokseksi. Sulata margariini ja sekoita se keksimurskan joukkoon. Painele irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään täytteiden teon ajaksi.

Laitakaikki liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vatkaa kerma. Lisää rahka, sokeri ja Mariannecrush. Kuumenna tilkka vettä tai mehua kattilassa ja liuota viisi liivatelehteä siihen. Kaada seos ohuena nauhana koko ajan vatkaten kerma-rahkaseokseen. Kaada seos pohjan päälle ja laita pakastimeen siksi aikaa kun valmistat päälikerroksen.

Soseuta sulat mansikat, lisää tarvittaessa sokeria. Kuumenna loput neljä liivatelehteä pienen vesitilkan kanssa kattilassa ja kaada seos ohuena nauhana koko ajan vatkaten mansikkasoseeseen.

Jos pakastimessa ollut hyydyke tuntuu jo jähmettyneeltä, lusikoi mansikkaseos varovasti pinnalle ja tasoita pinta. Laita jääkaappiin jähmettymään ainakin 2-3 tunniksi.

Koristele.

Ohje mukaeltu Mariannecrushpussin kyljessä olevasta ohjeesta.