Monessa paikassa olen kuolaillut lasagnea viimeaikoina.... Tänään sain inspiksen alkaa värkätä terveellistä ja kevennettyä versiota.. Hyvää tuli, siitäkin huolimatta, että kuva on...no...
Reseptissä käytetty täysjyvälasagnelevyjä vehnäjauhoisten versioiden sijaan, juustona kastikkeessa on lähes rasvaton raejuusto. Maito on kastikkeesta poistettu, nesteenä vesi. Hedelmät ja tomaatti antavat kivaa maukua ruokaan ja keventävät sitä myös.
Katin kevennetty lasagne:
6 dl vettä
1 dl vehnäjauhoja
1 purkki tomaattimurskaa
1 Piltti mangosose
400 g broilerinsuikaleita
1 rkl green currytahnaa
3 valkosipulinkynttä
2 tl suolaa
1 rkl kanafondia
200 g raejuustoa
1 pikkupurkki ananaspaloja
----------
täysjyvälasagnelevyjä
--------------------
Mittaa kattilaan vesi ja vehnäjauho. Sekoita tasaiseksi. Lisää tomaattimurska, mangosose ja mausteet. Kuumenna koko ajan sekoitellen kunnes kastike paksuuntuu. Lisää raejuusto, ananaspalat ja kuumenna.
Kokoa lasagne kerroksittain laittamalla voidellun vuuan pohjalle ensin kastiletta, sitten lasagnelevyjä jne. Kastikekerroksen tulee olla päällimmäisenä.
Ripota pinnalle haulutessasi vähän juustoraastetta (tässä 15%:sta)
Paista 180 asteessa n.45 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä ainakin vartti ennen tarjoamista. Tarjoa raikkaan salaatin kera.