1240150002_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Monessa paikassa olen kuolaillut lasagnea viimeaikoina.... Tänään sain inspiksen alkaa värkätä terveellistä ja kevennettyä versiota.. Hyvää tuli, siitäkin huolimatta, että kuva on...no...

Reseptissä käytetty täysjyvälasagnelevyjä vehnäjauhoisten versioiden sijaan, juustona kastikkeessa on lähes rasvaton raejuusto. Maito on kastikkeesta poistettu, nesteenä vesi. Hedelmät ja tomaatti antavat kivaa maukua ruokaan ja keventävät sitä myös.

Katin kevennetty lasagnePusu:

6 dl vettä

1 dl vehnäjauhoja

1 purkki tomaattimurskaa

1 Piltti mangosose

400 g broilerinsuikaleita

1 rkl green currytahnaa

3 valkosipulinkynttä

2 tl suolaa

1 rkl kanafondia

200 g raejuustoa

1 pikkupurkki ananaspaloja

----------

täysjyvälasagnelevyjä

--------------------

Mittaa kattilaan vesi ja vehnäjauho. Sekoita tasaiseksi. Lisää tomaattimurska, mangosose ja mausteet. Kuumenna koko ajan sekoitellen kunnes kastike paksuuntuu. Lisää raejuusto, ananaspalat ja kuumenna.

Kokoa lasagne kerroksittain laittamalla voidellun vuuan pohjalle ensin kastiletta, sitten lasagnelevyjä jne. Kastikekerroksen tulee olla päällimmäisenä.

Ripota pinnalle haulutessasi vähän juustoraastetta (tässä 15%:sta)

Paista 180 asteessa n.45 minuuttia. Anna lasagnen vetäytyä ainakin vartti ennen tarjoamista. Tarjoa raikkaan salaatin kera.