1251020333_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kokeiltiinpa ensimmäisen kerran loimuttaa lohta. Eikä viimeistä! Jotenkin olin mieltänyt sen hankalaksi hommaksi, mutta kaikkea muuta! Suurin työ taisi isännällä olla lautojen poraamisessa ja puutappien tekemisessä. Ja nythän ne sitten ovat aina käytössä jatkossa.

Eli valutin raaàn lohen pintaan konjakkia muutaman ruokalusikallisen ja ripottelin  merisuolaa  reilusti päälle. Annoin maustua nelisen ? tuntia.

Sen jälkeen kalat vain lankulle ja vasaralla naputteltiin tapit paikoilleen.

Nuotiolla oli jo tuli ja netistä lukemani ohjesäännön mukaan laitoimme kalat tukea vasten tulen lähelle  sellaiselle etäisyydelle, että kättä saattoi pitää tulen ja kalan välissä 15 sek. Silloin kuumuutta ei ole liikaa. Muutaman kerran kaloja käänneltiin paiston aikana ja valelin niitä konjakilla muutamaan otteeseen. (6 cl konjakkia riitti kaikkeen)

Tunnin verran meni, ja kalat olivat valmiit.

Ja HYVÄÄ oli!!!

Loimulohet veimme tuliaisina rapujuhliin, joista  tarkemmin juttua täällä.

1251020349_img-d41d8cd98f00b204e9800998e