Makelta bongasin tällaisen pitkän kaavan pizzapohjaohjeen. Lomalla kun ollaan, oli aikaa jopa kokeilla:)
Ohje kopsattu suoraa siis Aito Maku -blogista:
2 ½ dl vettä (niin kylmää kuin hanasta tulee)
4 dl vehnäjauhoja (pakastimessa olleita eli kylmiä)
1 tl kuivahiivaa
½ tl suolaa
½ dl rypsiöljyä
Sekoitetaan reilu 10 minuuttia
Lepo 5 tuntia huone lämpötilassa
Sen jälkeen öljytyillä käsillä painellaan leivinpaperi välissä pellille(täytteet päälle)
Jos uunista löytyy sellainen ohjelma kuin pizzapaisto -> 220 ja 7 min. Ohjeesta tulee pellillinen.
Ekulle taas lupasin testata kananmunaa pizzassa. Eli juusto on tässä pizzassa alimmaisena, sen jälkeen hyvin maustettu jauheliha ja kebablastut. Päälle kaadettu raakaa, hiukan sekaisin vatkattua kananmunaa.
Sekä pohja, että kananmuna olivat hyvät, teen uudelleenkin!!!!