Suuren suosion saanut porkkanapiirakka:

PAKSU pohja 60-senttisen uunin pellille

400 g munia

680 g sokeria

450 g sulaa margariinia

520 g vehnäjauhoja

1 tl suolaa

2 tl leivinjauhetta

1/2 tl soodaa

1 tl kanelia

600 g porkkanaraastetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää sulatettu margariini ja kuivat aineet. Lisää viimeisenä porkkanaraaste. Paista leivinpaperoidulla pellillä 200 asteessa n.40 minuuttia. Jäähdytä.

Täyte:

200 g Olympia-sulatejuustoa

100 pehmeää margariinia

300 g tomusokeria

1 rkl vaniljasokeria

--

mantelirouhetta

Sekoita pehmeät täytteen ainekset tasaiseksi tahnaksi. Levitä jäähtyneen pohjan päälle. Ripottele pinnalle mantelirouhetta.

Ohjeesta tulee todella muhkea pohja, vähentääkin kyllä sietää... Alakuvasta näkee ehkä hiukan, kuinka porkkanaisen mehevää ja Paksua pohja on..