1255187069_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tiedä häntä, mistä pälkähti päähäni tällaisiakin eräs viikonloppu valmistaa.. Kivaa vaihtelua ja vähän erilaistakin, vaikka lopuujenlopuksi lähes normirisotosta on kyse.

6:een annokseen tarvitset:

600 g marinoituja broilerin suikaleita

loraus öljyä paistamiseen

1 ison sipulin

2,5 dl ruokakermaa

2 dl vettä

1/2 tl jeeraa

2 tl suolaa

1 tl kuivattua timjamia

70 g tomaattipyrettä

1 rkl kanafondia

riisiä, kypsää

------

3 kpl lehtitaikinalevyä

-----------------

Ruskista broilerinsuikaleet sekä kuutioitu sipuli öljyssä. Lisää joukkoon nesteet, mausteet ja riisi. Anna poreilla kymmenisen minuuttia.

Tällä välin voitele uuninkestävät annoskulhot tai lautaset. Leikkaa lehtitaikinalevystä kulhojen kokoiset kiekot kanneksi.

Jaa vielä löysä risotto vuokiin ja laita raaka taikinakiekko päälle. Voitele kananmunalla ja koristele esim. unikonsiemenillä.

Paista 200 asteessa puolisen tuntia.

Nauttiessasi ateriaa ole varovainen, taikinakansi pitää ruuan tulikuumana pitkään!!  Nimim. kielensä polttanut