Panna cotta on italiaa ja tarkoittaa keitettyä kermaa.. Tämän pannacotan perusreseptin nappasin jonkun yrityksen sivuilta, ei vain hajuakaan, että mistä..

4-6 annosta

5 dl kuohukermaa

1 vaniljatanko

1/2 dl sokeria

4 liivatelehteä

Tätä perusohjetta voi sitten maustaa ja varioida mielensä mukaan! Minä jätin sokerin kokonaan pois ja sulatin kerman joukkoon 100 g riisi-valkosuklaata..njam, makiaa!

Valmistusohje:

Laita liivatelehdet veteen.

Avaa vanijatanko ja kaavi siemenet pois. Lisää kerma tangon ja siementen päälle kattilaan, lisää sokeri  ja kiehauta.

Hämmennä ja anna kiehua 1-2 minuuttia. Ota kattila hellalta ja lisää kuivaksi puristetut liivatelehdet. Seosta ei tämän jälkeen saa enää keittää! Poista vaniljatanko liemestä.

Kaada seos kauniisiin annoslaseihin ja laita jääkaappiin jähmettymään vähintään 2 tunniksi. Lisää tarjollepantaessa marjoja tai hedelmiä.

Laitoin pannacotat tuollaisiin annoskulhoihin, ja kuvittelin pystyväni sitten hyytyneenä kumoamaan ne..turha toivo! Eli suosittelen pannacottaliemen pientä jäähdytystä ja kauniita annoslaseja, joissa annokset voi tuoda tarjolle.