Tällä piparisella hyytelökakulla osallistun Leivontafoorumin kuukauden haasteeseen. Käy kurkkaamassa, löydät monia kivoja piparisia kilpailureseptejä ja voit äänestää niistä suosikkisi. Töitä voi jättää kisaan 6.12 asti ja sen jälkeen saat äänestää niistä mieleisimmän. Käy kurkkaamassa tai osallistu itsekin!!!

  

Tässä pohjana sokerikakkupohjasta yksi "siivu". Ensi kerralla kokeilen keksipohjaa...

Täyte:

4 dl vispikermaa

2 dl maustamatonta jogurttia

130 g murskattuja pipareita

1 pss Wiener Nougat Crushia

 1 tl piparkakkumaustetta

10 tippaa vaniljaesanssia

3 rkl siirappia

(tarvittaessa sokeria)

5 liivatelehteä, tilkka vettä liottamiseen

_______________________________

Aseta valmis kakkupohjan siivu irtopohjavuokaan. Kostuta maidolla.

Laita liivatelehdet runsaaseen kylmään veteen likoamaan.

Murskaa piparkakut muovipussissa esim. kaulimen avulla. Palat saavat jäädä mukavan roheiksi.

Vaahdota kerma vaahdoksi. Lisää jogurtti.

Lisää seokseen piparimurska, Wiener Nougat Crush ja mausteet.

Kuumenna tilkka vettä ja liota liivatelehdet siihen. Kaada seos ohuena nauhana kermavaahtoseokseen ja vatkaa samalla hyvin.

Kaada täyte kakkupohjan päälle ja laita jääkaappiin hyytymään ainakin neljäksi tunniksi, mieluiten yön yli. Koristele.

______________________________

Koristeena sokerimassasta tehdyt pipariukko ja -akka. Mistelikin on joulun kunniaksi mukana, lieneekö kohta pusun aika...♥