1273688474_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ohje on alkuperäisessä muodossaan Kodin Kuvalehdestä 2010 nro 10, mutta tässä muuteltuna versiona. Meillä tästä tykättiin kovin!

Uunipellillinen

Pohja:

200 g margariinia

3 dl kaurahiutaleita

4 dl vehnäjauhoja

1 tl leivinjauhetta

1 dl vettä

Nypi pehmeä margariini ja kuivat aineet.

Lisää kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Taputtele taikina leivinpapreoidulle pellille, käytä apuna jauhoja, jos on tarvetta.

Täyte:

800 g savustettua kirjolohta

100g Aurajuustoa muruina

2,5 dl ruokakermaa

1 dl maitoa

1 tlk kermaviiliä

5 kananmunaa

200 g ruohosipulituorejuustoa

4 tl kuivattua tilliä

1 tl suolaa

1/2 tl sitruunapippuria

2 dl hienoksi hakattua sipulia

Pinnalle:

3 tomaattia viipaloituna

2 dl juustoraastetta

Levittele perattu ja paloiteltu lohi piirakkapohjan päälle. Levitä päälle Auramurut.

Vatkaa sekaisin  munat, maito, ruokakerma, kermaviili, sipuli ja mausteet.

Kaada piirakan päälle.

Viipaloi tomaatit ja levitä piirakan päälle. Ripottele viimeiseksi päälle juustoraaste.

Paista 200 asteessa ensin uunin alatasolla 10 minuuttia, siirrä sen jälkeen keskitasolle ja paista vielä 20 minuuttia.

quiche de salmon ahumado, lohipiirakka, lohipiiras, kalapiirakka, suolainen piirakka