1283360003_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ihan aito savariinihan on hiivapohjainen, mutta välillä voi vähän oikoakin, eikös vain..? Tässä ihan sokerikakkupohjainen versio:

4 munaa

1,25 dl sokeria

1 tl vaniljasokeria

2 dl vehnäjauhoja

kokonaisen sitruunan raastettu kuori

Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen.

Voitele vuoka, joko iso kakkuvuoka tai pieniä annossavariinivuokia.

Pese ja raasta sitruunasta kuoren keltainen pinta.

Vaahdota munat ja sokerit napakaksi vaahdoksi.

Lisää varovasti sekoittaen jauhot ja sitruunankuori.

Kaada vuokaan ja paista vuuan koosta riippuen kunnes taikina irtoaa vuuan reunoista tai tikulla koettamalla taikinaa ei enää tartu tikkuun.

Anna jäähtyä.

Kostutusliemi:

0,5 dl sitruunanmahua

1 dl ananasmehua

4 tl sokeria

Sekoita liemen aineet keskenään ja kostuta kakkua reilusti koko määrällä. Kakusta on tarkoitus tulla erittäin kostea ja mehevä ja sitruksinen. Anna vetäytyä.

Kumoa ja koristele kakku ananasmurskalla tai -paloilla ja sitruunalla, sekä tomusokerilla. Myös vaniljainen jäätelöpallo sopisi annokseen loistavasti..

Tällä hedelmäisellä annoksella osallistun samalla Nami-hiiren järjestämään kisaan hedelmäisestä leipomuksesta. Kaikki kisaan mukaan!!