Bongasin Armin Leivontanurkkauksesta tämän kivan ohjeen. Muokkailin ohjetta omaan fiilikseen sopivaksi. Tosin en tiedä, ovatko nämä nyt sitten enää "Kokkosia" ? Nämä ovat vähän kuin pasteijatäytteellä täytettyjä sämpylöitä. Hyviä! Ipanat ahmivat iltapalaksi..
26 kpl
Pohja:
5 dl maitoa
35 g hiivaa
1 tl suolaa
50 g juoksevaa margariinia
13 dl sämpyläjauhoja
Täyte:
2 dl raakaa täysjyväriisiä
200 g broilerin jauhelihaa
1 dl juustoraastetta
sipulisilppua
suolaa
broilerimaustetta
currya
Mausteita ei tullut mitattua. Mausta maun mukaan, aika vahvasti kuitenkin, koska sämpylätaikina ikäänkuin "imee" makua.
Alusta kuin normaali sämpylätaikina. Kohota taikina kaksinkertaiseksi. Leivo taikina sämpylöiksi ja kohota.
Taikinan kohotessa keitä riisit kanaliemikuutiolla maustetussa vedessä. Paista broilerin jauheliha. Sekoita täytteen aineet.
Taputtele kohonneet sämpylät kädessä litteäksi "lätyksi", laita täytettä ja nipistä kiinni. (Tässä vaiheessa näyttää pasteijalta.) Käännä sauma alaspäin ja muotoile pötkyläksi. Voitele maidolla ja paista 225 asteessa n. 10 min.