Voi hyvät hyssykät, mihin kaikkeen se dieetillä oleva ihminen ryhtyy!! Että sais edes haistella...
Ohjetta olen katsellut monesta eri paikasta, ja tässä jotain niiden kaikkien väliltä:
Tästä ohjeesta tuli 25 kpl vähän pasteijaa isompia minilihiksiä. Luulisin, että normilihapiirakan kokoisia tulee kymmenkunta..
Taikina:
5 dl maitoa
50 g hiivaa
1/2 dl öljyä
1 rkl sokeria
2 tl suolaa
6 dl rouheisia sämpyläjauhoja
7 dl vehnäjauhoja
Täyte:
3 dl kypsää riisiä
400 g naudan jauhelihaa
1 iso sipuli
2 munaa
2 tl suolaa
1 tl mustapippuria
Tee taikina normaalin hiivataikinan tapaan. Kun se on kohonnut, kauli se levyksi ja paina muotilla (esim lautasella) pyöreitä kiekkoja.
Lusikoi keskelle täytettä, johon olet keittänyt riisin, paistanut jauhelihan ja sipulisilpun sekä maustanut. Munan lisäsin tällä kertaa paistettavan jauhelihan joukkoon, jolloin sekin kypsyi siinä samalla helposti.
Nipistä taikinan reunat kiinni, niin että saat puolikuun muotoisen "pasteijan". Painele varmuudeksi vielä haarukalla.
Paista pistellyt lihapiirakat kuumassa öljyssä kauniin kullanruskeiksi ja valuta ritilän päällä.
Ohje on hyvin ylimalkainen, mutta jos haluat nähdä yksityiskohtaisia kuvia ja selostuksia, kurkkaa Mutikaisen Mimmin lihistehtaaseen