Taas erilaista osalle ja toisenlaista toisille:) Tämä on onneksi helppo toteuttaa. Kun tekee juusto-kasviskastikkeen ja jauhelihakastikkeen, voi hyödyntää molempiin.
Juustokastike:
1 lmaitoa
1,5 dl vehnäjauhoja
2 tl suolaa
4 isoa valkosipulin kynttä
2 tl kasvismausteseosta
1 tl basilikaa
1 pss (150g) juustoraastetta (Polar 15%)
6 dl isoja kasvissuikaleita( tai mitä tahansa vihanneksia)
Sekoita kylmään maitoon vehnäjauhot. Kuumenna varovasti koko ajan sekoitellen, kunnes kastike alkaa saostua. Lisää mausteet ja puolet juustoraasteesta. Anna hautua.
Jauhelihakastike:
400 g naudan jauhelihaa
1 kpl hienonnettu sipuli
2 tl suolaa
1 tl basilikaa
1 tlk tomaattimurskaa
4 dl vettä
1 dl vehnäjauhoja
Paista jauheliha ja sipulisilppu. Mausta. Lisää tomaattimurska ja kylmään veteen sekoitetut vehnäjauhot. Hauduttele hetki kunnes kastike sakenee.
Kokoa molemmat lasagnet laittamalla voidellun vuuan pohjalle kastiketta, toiseen luonnollisesti kasvis ja toiseen jauhelihakastiketta. Jatka kokoamista kerroksittain, siten, että jauhelihalasagneen laitat kastikkeina vuoronperää jauheliha- ja kasviskastiketta ja kasvislasagneen vain kasviskastiketta. Päällimmäiseksi jää kastikekerros. Molempiin vuokiin riitti hyvin neljä kastikekerrosta. Ripota vielä juustoraastetta päälle, jos sitä sattui jäämään) Paista 200 asteessa 30-40 min.
Tämä siis sitä jauhelihaversiota. Sorry samea kuva. Taisi höyrytä suoraa linssiin :D