Tai Kentuckylainen, ihan kuinka vaan. Kentakilainen on kivempi... :) Ohje Mimmiltä, mukaeltuna omaan suuhun sopivaksi.
iso vuoka, vetoisuus 2 l
Kakkutaikina:
200 g rasvaa
4 dl sokeria
3 munaa
6 1/2 dl vehniksiä
2 tl leivinjauhetta
2 1/2 dl kermamaitoa
2 tl vanilliinisokeria
80 g mantelirouhetta
Kuorrutus:
100 g rasvaa
1 dl kermaa
2 rkl sokeria paahdettuna
300 g tomusokeria
mantelirouhetta tai -lastuja koristeeksi
Taikina:Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää kuivat aineet ja neste. Paista voidellussa vuuassa 175 asteessa n. tunti uunin alimmaisella tasolla.
Kuorrutus: Kuumenna kerma ja rasva kattilassa kiehuvaksi ja paahda sokeri toisessa kattilassa siirappimaiseksi. Varo polttamasta sokeria liian tummaksi. Yhdistä kerma-rasvaseos paahtuneen sokerin sekaan. Seos kuohuu aluksi, varo! Seos voi klönttääntyä, mutta se tasoittuu keittäessä. Jäähdytä seosta muutama minuutti ja yhdistä sitten siivilöidyn tomusokerin kanssa tasaiseksi tahnaksi. Kuorruta kakku veistä apuna käyttäen. Jos seos on liian ohutta, anna sen kovettua hetki ennen kakulle levitystä.