Tällaisella leivosannoksella osallistun Leivontafoorumin kuukauden haasteeseen. Kehittelin tällaisen hiukan Aleksanterinleivoksen tapaisen, hiukan `kuivakan` mutta makoisan pohjan, jonne reilu tujaus Kultasuklaan valkosuklaata antaa mukavan säväyksen. Annoksen palat ovat noin sentin mittaisia, kuva hiukan vääristää. Leivos on makea, eikä isoa palaa kahvin tai teen kanssa tarvita. Mustikkapyre raikastaa makua. Makoisaa herkutteluhetkeä!!!!
Pohjataikina:
3 munaa
2 dl sokeria
1 dl maitoa
1/2 dl appelsiinimehua
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl aitoa vaniljasokeria
150 g margariinia
120 g valkosuklaata, Kultasuklaasta
Pinnalle:
Valkosuklaata
suklaatransferiarkki
------------------
Pohja: Sulata margariini ja jätä jäähtymään.
Rouhi suklaa pieneksi rouheeksi tai raasta se.
Vatkaa muna ja sokerit vaahdoksi.
Lisää appelsiinimehu ja maito sekä vehnä- ja leivinjauhe varovasti sekoitellen. Lisää viimeisenä sula margariini ja suklaamurut.
Levitä taikina leivinpaperoidulle pellille. Paista 200 asteessa 15-20 minuuttia.
Pinta: Sulata valkosuklaa ja levitä se suklaatransferin pinnalle. Nosta jäähtyneen torttupohjan päälle ja laita jääkaappiin kovettumaan. Kun suklaa on kovettunut, vedä transferista pintakalvo pois. Leikkaa pieniksi annospaloiksi.