Oma maa mansikka, muu maa mustikka..
MUSTIKKARAHKAA JA -KIISSELIÄ
Mustikkakiisseli:
1 l vettä
puolisen litraa mustikoita
0,5 dl sokeria tai maun mukaan
3 rkl perunajauhoja
1 tl vaniljasokeria
Kuumenna vesi, mustikat ja tavallinen sokeri. Kun seos kiehuu, lisää sinne ohuena nauhana koko ajan vatkaten pieneen vesitilkkaan sekoitetut perunajauhot. Anna pulpahtaa. Nosta pois levyltä ja lisää vaniljasokeri. Ripottele pinnalle vähän sokeria kuortumisen estämiseksi. (tai sekoita kiisseliä varovasti joka kerta tunnin ajan kun vaan ohi kuljet)
Mustikkarahka:
2 dl vispikermaa tai kevytvispiä
2 dl rahkaa
0,5 dl sokeria(maun mukaan,meillä riittää tämä)
3 dl mustikoita
Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää rahka, sokeri ja mustikat. Sekoita tasaiseksi. Nauti.