Aikas monessa blogissa on nyt viime päivinä vilahdelleet Karjalanpiirakat. Mutikaisen Mimmin seikkaperäiset ohjeet saivat minutkin innostumaan, viimeksi näitä onkin tullut tehtyä koulussa. Heti tuli selväksi, että rypyttäjää minusta ei ainakaan ikuna tule! Muuten piirakoita oli kiva väkästää, kun ei ollut kiire mihinkään ja nälkäkin vaivasi:) Kiitokset siis Mimmille ohjeesta ja innoituksesta!

Oikeastaan mä olen aika ylpeä itsestäni, että sain edes aikaiseksi:)

Pohja:

2dl kylmää vettä

1tl suolaa

3dl ruisjauhoja

2dl vehnäjauhoja

Riisipuuro:

1 l maitoa

1,5 dl puuroriisiä

2 tl suolaa

nokare rasvaa

Keitä puuro haudekattilassa kypsäksi, mielellään jo edellisenä päivänä. Kun puuro on kylmää, sekoita siihen yksi raaka muna.

1337396.jpg

Kauli taikina jauhotetulla pöydällä. Ota lasilla pyöreitä rinkuloita ja laita ne limittäin liinan alle. Liinan alle laitto on tärkeää, koska reunat kuivahtavat aika nopeasti. Minulla rinkuloita tuli 45.

1337397.jpg  1337400.jpg

Kaulitse "rinkulat" kaulimella tai pulikoi piirakkapulikalla yksitellen ohuiksi pyöreiksi kuoriksi. Laita tässäkin valmiit kuoret liinan alle odottamaan. Kun kaikki kuoret on kaulittu, levitä muutama kuori pöydälle ja levitä niille riisipuuroa. Etusormella rypyttämällä ikäänkuin vetäen taikinaa itseesi päin, onnistut helpoimmin.

1337405.jpg 1337411.jpg

Laita valmiit piirakat pellille ja paista uunissa 250 asteessa n. 8 min, tai kunnes puuro saa hiukan väriä.

Voitele tai kasta piirakat maito-rasvaseokseen, niin ne pehmenevät mukavasti.

Näitä kuvia ei kannata katsoa ollenkaan oppimismielessä, rypytykset ovat nimittäin päin puuta ja prinkkalaa! Mutta niinkuin Mimmi tuumasikin, sanotaan, että piirakat ovat tekijänsä näköisiä! Eli tässä tapauksessa pursuilevia, epätäydellisen mallisia joka suuntaan hörhöttäviä, ihan kuin tekijänsäkin.. Mutta maku kruunasi kaiken!

Taas piti saada itse säveltää jotakin, ja maustoin pienen tilkan puuroa pinaatilla. Kuvat oikeassa alakulmassa. Ei ne pöllömpiä olleet ja pirtsakan värisiäkin!!