Gratinoitu kirjolohi
- 500 g kirjolohifilee
- 1 1/2 tl aromisuolaa
- 1/4 tl sitruunapippuria
- 1 dl kermaa
- 1 1/2 rkl tomaattisosetta
- 1 dl kalalientä tai vettä
- 1-2 rkl sokeria
- 1/2 tl suolaa
- tilliä
- kirveliä tai rakuunaa
- vajaa tl rouhittua valkopippuria ja mustapippuria
- n. 4 rkl ananasmurskaa
- 1-2 dl juustoraastetta (emmental tai parmesan)
- koristeluun persiljaa
Leikkaa kirjolohifilee noin kahden sentin viipaleiksi ja lado voideltuun uunivuokaan nahkapuoli alaspäin. Ripota pinnalle aromisuolaa ja sitruunapippuria. Kaada kerma kalapalojen päälle ja kypsennä 175-200 asteessa noin 15 minuuttia. Sekoita ananasmurska, juustoraaste ja tomaattisose keskenään ja levitä kalapalojen päälle. Kuorruta vielä 225 asteessa 10-15 minuuttia. Tarjoile aterialla vaikka perunoiden ja salaatin kera.
Nam, tämä OLI hyvää!! Paitsi ei niistä, jotka ei ole ananaksen kavereita... :)
Ohje: kalankasvattajaliitosta