1716133.jpg

Kmsu oli Kettuterroristeissa tehnyt herkullisen näköistä jääpaistia. Pakastimessani oli odottanut peuran sisäfilee jo tovin jotakin mukavaa ohjetta, jota voisi kokeilla. Ja tämä kolahti! Eikä syyttä, oli todella hyvää! Lihasta tuli mehevää, maukasta ja mureaa. Alla kopioituna ohje suoraa Kettuterroristeilta. Oma fileeni oli alle 500g:n painoinen, joten pienensin liemen määrää rutkasti. Lihan uunissaoloon kannattaa varata aikaa reippaasti, pieni fileenikin oli siellä yli kolme tuntia, saatika joku parin kilon paisti, taitaa viedä koko yön..?

n. 2 kg pakastettua hirvenpaistia

Mausteliemi:
2 1/2 l vettä
1/2 dl karkeaa suolaa
1/2 rkl sokeria
2 rkl katajanmarjoja
2 rkl erilaisia pippureita
5 laakerinlehteä
1 rkl kuivattua rosmariinia

(itse laitoin vielä timjamin lehtiäkin 1 rkl)

Kuumenna uuni 90 asteeseen. Pane suoraan pakasteesta otettu, alumiinifolioon pakattu jäinen paisti uunipannulle ja lämmenneeseen uuniin. Laita lihaan mittari, kun se on tarpeeksi pehmennyt. Kiehauta liemen ainekset ja jäähdytä liemi. Ota paisti uunista, kun mittari näyttää 70 astetta. Upota paisti liemeen ja anna maustua vähintään neljä tuntia. Leikkaa lihasta mahdollisimman ohuita viipaleita.

Kiitos Tarja "peura-paketista"!!!