1315295.jpg

Ohje kiskottu omasta päästä... :)

Pohja:

puoli pkt digestivekeksejä

40 g sulatettua rasvaa

Murenna keksit pussissa kaulimella tai nuijalla hienoiksi muruiksi. Sekoita sula rasva murujen joukkoon ja painele seos sormin voidellun /leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuuan pohjalle. Laita jääkaappiin jähmettymään.

Vaniljatäyte:

1 prk Flora vispi 20%

1 prk Valion vaniljajogurttia

3 tl vaniljasokeria

0,75 dl sokeria

4 liivatelehteä

tippa vettä

Suklaatäyte:

1 prk Flora vispi 20%

1 prk Viola maustamatonta tuorejuustoa 13%

4 rkl sokeria

100 g tummaa suklaata

4 liivatelehteä *muoks* Kolme riittää ihan hyvin!

tippa vettä

Laita kaikki 8 liivatelehteä likoamaan runsaaseen kylmään veteen. Vaahdota molemmat purkit Flora vispiä.

Ota puolet vaahdosta toiseen kulhoon. Sekoita toiseen vaahtoon vaniljajogurtti ja sokerit. Purista 4 liivatelehteä kuivaksi ja sulata kattilassa tilkassa vettä (n.2 rkl) Kaada ohuena nauhana koko ajan hyvin vatkaten jogurttivaahdon joukkoon. Kaada vaahto keksipohjan päälle, tasoita pinta ja laita taas jääkaappiin hyytymään.

Ota toinen puoli kermavahdosta ja lisää siihen tuorejuusto ja sokeri. Sulata suklaa mikrossa lyhyissä erissä. Suklaa alkaa sulaa tosi nopeasti, älä pidä liian kauaa, ettei se pala! Purista loput neljä liivatetta kuivaksi ja sulata tilkassa vettä. Kaada tuorejuustovaahdon joukkoon sekä liivate että sula suklaa hyvin vatkaten ohuena nauhana.

Levitä suklaavaahto jääkaapissa olevan vaniljavaahdon päälle ja tasoita pinta tai koristele haluamallasi tavalla.

Anna hyytyä vähintään 4 tuntia.

Irrota irtopohjavuuan reuna varovasti ja koristele haluamallasi tavalla kermapursotuksin, keksein tai sulatetulla suklaalla. Keksirullat oli aika hankala saada pysymään paikoillaan, joissain blogeissa olen nähnyt ne sidottavan kauniilla nauhalla. Leikkausvaiheessa nauha on kuitenkin poistettava, ja sitten alkoivat rullat huojua.. :)